2012. június 5., kedd

Louis Lowry: Számláld meg a csillagokat

Nemrégen ajánlottam egy nagyon jó könyvet. Arra sajnos azt kellett írnom, hogy még nincs meg a könyvtárunkban. 
Most azonban egy olyan könyvet ajánlok, amelyik itt nálunk is megtalálható. 
Igaz ugyan, hogy kölcsönözni éppen mostantól már nem lehet, de jó tudni, hogy van, érdemes megnézni, és szeptemberben ezzel kezdeni a könyvtárbajárást.
 
Miért is ez a cím? A könyv főhőse Annamarie a zsoltár szavain gondolkodik. Hogyan tudná bárki egyenként megszámlálni a csillagokat, nevet adni nekik, hiszen megszámlálhatatlanul sokan vannak. Minden ember fontos a Teremtő számára.
Megtudhatjátok még a könyvből, hogy vajon kicsoda Peter, aki vöröshajú és szeret bolondozni, ki Ellen, akinek menekülnie kell? Ki segít neki? Henrik, a vidám agglegény? Vagy Annamarie, aki ezüstös szőke, bátor, bár úgy gondolja, könnyű bátornak lenni, ha nem tudsz mindent. Csak azt kell tudni bizonyos dolgokról, amit feltétlenül tudni kell, mert így veszélyes helyzetben könnyebb a megfelelő módon viselkedni. Megtudhatjuk, miért ijedünk meg, hogy Kirsti cserfes és kíváncsi? Hogyan utazik Rosen asszony, aki fél a tengertől?

Akinek felkeltettem az érdeklődését és a könyvet még most ebben a pár napban a PMK-ból kikölcsönzi, vagy ajándékba kéri, azoknak ajánlom az alábbi kérdéseket:
Hol van Gilleje? És a Kronborg kastély?
Milyen a levegő a Balti tengernél?
Ki volt Thron?
Mi volt Henrik bácsi hajójának a neve?
Miből olvasott részletet Peter?
Ki volt Virág?
Hová utaznak a lányok..?

A válaszokat bármikor - szépen leírva - behozhatjátok a könyvtárba.