2009. február 7., szombat

Ajánló

Játszótárs
Drámajátékok és kreativitás a fejlesztőpedagógiában 5-10 éveseknek

Döbrentey Ildikó meseíró ajánlása:

"Játsszátok a gyerekekkel kedves játékaikat, s akkor együttműködnek veletek" javasolja a felnőtteknek Don Bosco, a legendás szalézi szerzetes nevelő, aki korán felismerte, hogy a kisgyermekek életformája a játék. Mit játsszunk az öt-tíz éves gyermekekkel, ami örömükre szolgál, s egyben sokoldalúan fejleszti őket? Ebben kívánt segítséget nyújtani Demeter Lázár Katalin, amikor összegyűjtötte, és kötetbe rendezte közel húsz éves pedagógusi munkásságának legeredményesebb játék-kincseit. A mintegy háromszáz, rendszerezett fejlesztő játékból álló gyűjtemény részben a folklórból, részben a klasszikus gyermekjátékokból, részben a szerző saját, gyakorlatban jól bevált közös játékaiból építkezik. A gazdag gyűjteményt lényegre törő elméleti összefoglalók és eredeti gyermekrajz illusztrációk teszik hitelessé.Jó szívvel ajánlom Demeter Lázár Katalin könyvét azoknak a szülőknek, akik szívesen játszanak együtt gyerekeikkel, s születésnapi zsúrokra, közös kirándulásokra és táborozásokra érdekfeszítő, izgalmas játékokat keresnek. Ajánlom továbbá mindazoknak az öt-tíz évesekkel foglalkozó pedagógusoknak és más szakembereknek, akik mindennapi nevelő-oktató, fejlesztő munkájukat élvezetesebbé, hatékonyabbá, eredményesebbé szeretnék tenni. Ebben a kötetben megtalálják, amit keresnek. Kívánok ehhez csillogó gyermekszemeket és gyöngyöző kacagást!

Játsszunk együtt!

Ha társaság gyűlik össze, mindig van lehetőség a játékra. Csupán az a fontos, hogy minden játékos örömét lelje szürkeállományának aktiválásában.
Vera F. Birkenbihl az elmúlt négy év alatt számos olyan játékot fejlesztett ki, amelyek segítségével intelligenciánk és kreativitásunk is növelhető.



Szó-beszéd - BESZÉDJAVÍTÓ MONDÓKÁK
Nem pereg az r a szádból? Nehezedre esik kimondani az s-et? Bukdácsol a nyelved az sz-nél? Semmi baj, lapozd fel bármelyik hangnál ezt a könyvet, a tréfás beszédjavító mondókák segítségével könnyen, játszva gyakorolhatod őket. Sőt, minden hangról megtudhatod, hogyan képezd helyesen, és hogyan melegíts be a hangképzéshez. Gyerekeknek, szülőknek és óvónőknek egyaránt szól a gyűjtemény, amely sorra veszi az ábécé hangjait, és játékos rímekkel tanít a helyes kiejtésre. A beszédgyakorlatokhoz Sajdik Ferenc vicces rajzai csinálnak kedvet a gyerekeknek.